Sayfalar

21.09.2010

SINIF OYUN ÖRENKLERİ.....


UYKUCU HOROZ
Bütün çocuklar top olur ve uyurlar.Hiç kimse gözünü açmaz.Öğretmen tek tek çocukların başına dokunur.Başına dokunulan çocuklar gözünü açar ve sesizce öğretmenin peşinden yürürler.Bir çocuk kalana kadar devam edilir.Sona kalan çocuk uykucu horoz olur ve diğre ocuklar etrafına toplanır ''uykucu horoz uyan'' diye seslenirler sona kalan çocuk uyanır ve arkadaşlarını kovalamaya başlar.Yakalanan kişi hayvan taklidi yapar ve oyun çocukların istekleri doğrultusunda devam eder.

ZİNCİR
Çocuklar halka şeklinde yere otururlar.Öğretmen halkadaki bir çocuğa top verir ve topu müzikle birlikte yanındaki arkadaşına vermesini söyler.Müzik durduğunda top hangi çocukta kalırsa oyundan çıkar.

KURT GELİYOR
Çocuklar arasından bir kurt seçilir.Kurt ininde durur.Diğer çocuklar kuzu olurlar.Kurdun inine doğru meleyerek yaklaşırlar.Daha önce belirlenen çoban kurda'' Kurt açmısın?''diye sorar.Kurt''açım'' diye cevap verir.Çoban ''kurt geliyor'' deyince çocuklar kaçmaya başlar.Kurt yakaladığı kuzuyu inine götürür. Oyun böyle sürer ilgi ve isteklerine göre...

ROBOT YÜRÜYÜŞÜ
Vücut gergin , dizler bükülmeden dik yürünür,dirsekten bükülmeden sallanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder