Sayfalar

6.09.2010

AİLE KATILIMI -2-


   Aile katılımı; aile bireylerinin okul öncesi eğitimi hakkında görüş sahibi olmaları, çalışmaların evde pekiştirilmesi desteklenmeleri ve böylece eğitimde devamlılığın sağlanması için gereklidir.Eğitimde sürekliliğin sağlanması ise eğitimdeki başarıyı artırır.Ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusundaki bilgi ve becerilerini aktarmakta ve daha etkili ebeveynler olmalarını sağlamaktadır.Öğretmen arkadaşlarımın faydalanması veya fikri olması için bir kaç şey yazayım dedim bende:) bu önemli konuda gözüme çarpan satır aralarını sizlerle paylaştım.
  •  Çocuğunuzdan; gazete, dergi ya da katologlardan farklı insan resimleri keserek resim kağıdına yapıştırmasını isteyiniz.Yapıştırdığı insan resimlerini inceleyerek aralarındaki benzer ve farkılı yönleri karşılaştırmasını isteyiniz.
  • Çocuğunuza her insanın değerli olduğundan, sevgi, saygı ve hoşgörünün öneminden bahsediniz.
  • Çocuğunuzla birlikte onun bebekliğine ait fotoğraflara bakınız Fotoğrafların ne zaman , nerede çekildiğini ve o anla ilgili anlarınızı çocuğunuza anlatınız.Çocuğunuz doğduğunda hissettiğiniz duygularınızı yazıp okula gönderiniz.
  • Çocuğunuzdan ,aynaya bakarak kendini gözlemelemesini isteyiniz.Daha sonra resim kağıdına kendi resmini çizmesini isteyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder